Välkommen till vår

WEBSHOP

drivs i samarbete med Runon AB

Altra Running

Altra löparskor – Perfekta till din löpning

Altra är ett ledande märke som erbjuder innovativa och bekväma löparskor för både asfalts- och trail-löpning. Med deras unika design och fokus på naturlig rörelse, blir Altra att perfekt val för löpare på alla nivåer.

Varför ska du välja Altra som din nästa löparsko?

  • ✔️ Foot Shape - En bred tåbox som låter tårna ta plats
  • ✔️ Full dämpning - Alla Altraskor är dämpade men med lågt drop
  • ✔️ Fit4Her - Speciella damvarianter av alla skor, med smalare häl och högre fotvalv.

Löparskor för ett naturligt löpsteg

Altra skor är inte minimalistiska eller barfotaskor som många tror. Altra förespråkar en naturlig fotisättning och det innebär lågt eller inget drop och smart dämpning. Det underlättar ett naturligare löpsteg. Alla Altraskor har ett lågt drop - det betyder att skon inte är uppbyggd lika mycket i hälen. En konstruktion som bjuder in till att landa tydligare på framfoten, eller åtminstone längre fram på foten.

En bred löparsko som låter tårna breda ut sig

Altras skor är breda i tåboxen, det gär att tårna få en chans att breda ut sig när man landar med foten. Det ger dig bland annat bättre balans och ett kraftigare frånskjut.

Dämpade - från minimalt till maximalt dämpade skor

Drop eller lutningen på skon har inget med dämpning att göra, Altramodellerna är alla mer eller mindra dämpade för att vara skonsam mot knä och höfter.  Altra tillverkar skor som faktiskt tar våra löparfötter på allvar - med en bred tåbox och en utformning som låter foten, och tårna, breda ut sig normalt i skon.

Så hittar du din storlek

Altras löparskor finns såklart i specifika dam- och herrmodeller eftersom våra fötter anatomiskt skiljer sig åt. Löparskorna säljs i EU storlek men är uppmätta i cemtimeter - följ vår guide hur du mäter dina fötter för en perfekt passform på dina skor. Du har alltid fria byten när du handlar av Runon.

Alla asfaltsskor från Altra Alla trailskor från Altra

Sortering