Välkommen till vår

WEBSHOP

drivs i samarbete med Runon AB

Aclima Running Socks 2-pack

225 kr
Tunn löparstrumpa i merinoull från Aclima. Superskön och stretchig strumpa som håller mycket hög kvalité! Dessutom i 2-pack till ett riktigt bra pris.
*

Merinoull är ett fantastiskt material som är naturligt antibakteriellt (så att du inte behöver tvätta plaggen lika ofta), håller dig varm även när du är blöt och minskar risken för skav och blåsor. Vi tycker att den här strumpan är perfekt om man av någon anledning inte vill ha tåstrumpor och den ingår alltid i vår packning inför ultralopp!

Färg: Svart med grå detaljer / grå med svarta detaljer (2-pack)
Material: 72% Merino Wool, 18% Elastane, 10% Polyamide.

OM VARUMÄRKET

Läs mer om Aclima här.

MILJÖ OCH ETIK

All Aclimas ull kommer från får som behandlas med största respekt på ett hänsynsfullt sätt. Aclima köper sin ull genom ZQ-Merino från The New Zealand Merino Company samt från ön Tasmanien utanför Australien. ZQs certifikat betyder att de respekterar djurens grundläggande rättigheter som är beskrivet i Animal Welfare Act 1999 samt Animal Welfare Amendment Act 2010. Detta betyder att alla får som producerar ull åt Aclima:

• Inte går hungriga, törstiga eller upplever näringsbrist
• Har en god livskvalité och tak över huvudet
• Får snabb behandling och diagnos vid eventuell sjukdom
• Har möjlighet att leva på ett frigående och naturligt sätt

Dessa djurrättigheter är kontrollerade av kvalificerade inspektörer som del av ZQs Merinoprogram. AsureQuality New Zealand Ltd. är ett statligt ägt företag som följer ISO Guide 65, ISO 9001 och är JASANZ-certifierat.

- När du köper en Aclima produkt är du garanterad att det är gjort från naturliga fibrer och producerat på ett hänsynsfullt sätt. Aclima köper endast ull från leverantörer som signerat ett kontrakt som förebygger export av boskap. Detta betyder att de inte kan sälja djuren till företag som skickar boskap utomlands för att bli slaktade.

- Lars Eivind Johansen, säljchef Aclima