Välkommen till vår

WEBSHOP

drivs i samarbete med Runon AB

Aclima Woolnet CrewNeck Mens's - Grön

795 kr
Aclima WoolNet är en serie lätta och mjuka nätunderställ i merinoull från det norska företaget Aclima. Visst, de här underställen ser lite speciella ut, men nätkonstruktionen är en genial uppfinning som gör dessa plagg till något alldeles extra.
*

Aclima WoolNet CrewNeck Mens's, färg Olive green

Aclima WoolNet är en serie lätta och mjuka nätunderställ i merinoull från det norska företaget Aclima. Visst, de här underställen ser lite speciella ut, men nätkonstruktionen är en genial uppfinning som gör dessa plagg till något alldeles extra. Lufthålen som bildas tack vare nätet gör att fukt transporteras bort fort och även om man svettas mycket känner man sig aldrig blöt. Bäst fungerar Aclima WoolNet med en tunn vindjacka över, som även den bör vara extra bra på att ventilera bort fukt (använd alltså helst inte en tät regnjacka som inte andas).

Det här är våra absoluta favoriter när det börjar bli lite kallare.

Vi använder gärna våra Aclima WoolNet-tröjor även när vi inte tränar — helt enkelt för att de är så sköna, för att man luktar gott när man har dem på sig och för att man då kan sänka värmen några grader inomhus och spara både pengar och miljö. Sist men inte minst älskar vi kvalitén, vi har använt dessa underställ jättemycket i flera år och trots många tvättar håller de form och funktion som nya!

TYP AV AKTIVITET


Aclima WoolNet passar bäst vid medelintensiv till intensiv aktivitet i kalla och ruggiga förhållanden. Perfekt för långpass på hösten och vintern, i fjällmiljö och på toppturer. Plaggen håller värmen även när de är fuktiga och passar extra bra på flerdagarsturer eftersom dålig lukt inte trivs i merinoull. Ofta räcker det med att vädra plaggen mellan användningarna.

Aclima Woolnet har genomgått en Total Easy Care (TEC) - behandling som gör att tröjan inte kliar och minskar krympproblemet.

Material: 91% Merino Wool, 7% Polyamide, 2% Elastane.

OM VARUMÄRKET

Läs mer om Aclima här.

MILJÖ OCH ETIK

All Aclimas ull kommer från får som behandlas med största respekt på ett hänsynsfullt sätt. Aclima köper sin ull genom ZQ-Merino från The New Zealand Merino Company samt från ön Tasmanien utanför Australien. ZQs certifikat betyder att de respekterar djurens grundläggande rättigheter som är beskrivet i Animal Welfare Act 1999 samt Animal Welfare Amendment Act 2010. Detta betyder att alla får som producerar ull åt Aclima:

• Inte går hungriga, törstiga eller upplever näringsbrist

• Har en god livskvalité och tak över huvudet

• Får snabb behandling och diagnos vid eventuell sjukdom

• Har möjlighet att leva på ett frigående och naturligt sätt

Dessa djurrättigheter är kontrollerade av kvalificerade inspektörer som del av ZQs Merinoprogram. AsureQuality New Zealand Ltd. är ett statligt ägt företag som följer ISO Guide 65, ISO 9001 och är JASANZ-certifierat.

- När du köper en Aclima produkt är du garanterad att det är gjort från naturliga fibrer och producerat på ett hänsynsfullt sätt. Aclima köper endast ull från leverantörer som signerat ett kontrakt som förebygger export av boskap. Detta betyder att de inte kan sälja djuren till företag som skickar boskap utomlands för att bli slaktade.

- Lars Eivind Johansen, säljchef Aclima