Välkommen till vår

WEBSHOP

drivs i samarbete med Runon AB

Maurten GEL 100 - Styckpack

39 kr
GEL 100 är framställd av en naturlig hydrogelteknologi och är baserad enbart på sex naturliga ingredienser. Den innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel och är tillgänglig i 40 g-förpackningar som består av 60 % kolhydrater - en hög vikt-energikvot.

Detta är världens första energigel. Det är ett djärvt utlåtande. Men sant oavsett. Traditionella “geler“ blandas med vatten och kolhydrater till en slags sirap, oftast fyllda av olika smaksättningar och  konserveringsmedel. I instruktionerna står det att du ska konsumera gelen tillsammans med vatten.

Maurten Gel 100 är helt unik. Det är en så kallad biopolymer matrix, fylld av en unik blandning av glukos och fruktos (0.8:1) vilket möjliggör intag upp till 100 gram kolhydrater per timme.

Lyssna gärna på vårt podcast-avsnitt så får du en bra introduktion till hur Maurten fungerar!

GEL 100 är framställd av en naturlig hydrogelteknologi och är baserad enbart på sex naturliga ingredienser. Den innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel och är tillgänglig i 40 g-förpackningar som består av 60 % kolhydrater - en hög vikt-energikvot.

GEL 100 smakar inte särskilt sött. Man skulle nästan kunna säga att den är smaklös eftersom kolhydraterna är inkapslade i hydrogelstrukturen. Du behöver inte skölja ned den med vatten.

INSTRUKTIONER

Inta gelen innan, under och/eller direkt efter aktivitet.

ENERGIMÄNGD

Studier har visat att våra kroppar kan inta upp till 90 g kolhydrater per timme. Den senaste vetenskapen har dock visat att 0.8:1 glukos-fruktoskvoten möjliggör ett ännu större intag. GEL 100 är utvecklad genom att använda denna proportion och innehåller därför massor av energi. En portion innehåller 25 g kolhydrater. Inta fyra GEL 100 per timme och du har allt du behöver.

HUR FUNKAR DET?

GEL 100 är skapad m.h.a. hydrogelteknologi*. Hydrogelen möjliggör en smidig transport av kolhydrater genom magen och till tarmarna där vatten, salt och kolhydrater absorberas.

*patent pending

ÖVRIGA FAKTA

Maurten GEL 100 är en koncentrerad kolhydratslösning inkapslad i en biopolymer matrix. Det är en vätska i fast form som består av salter, kolhydrater och vatten.

Vetenskapen bakom Maurten är att den minskar påfrestningar på mage och tarmar, något som ofta är ett resultat av högt koncentrerade kolhydratslösningar.

Fokusera på vad du behöver - inte bara vad din mage klarar av. Hydrogelteknologin ser till att du får i dig tillräckligt med energi utan att behöva bryta loppet eller träningspasset p.g.a. magproblem.

GEL 100 levererar snabbt och effektivt energi för uthållighetsprestationer.

Gelen innehåller inga färgämnen, konserveringsmedel eller tillsatta smakämnen.