Välkommen till vår

WEBSHOP

drivs i samarbete med Runon AB

Maurten GEL 160 - styckpack

65 kr
Med Gel 160 kan du prestera maximalt och behöver inte oroa dig för magproblem.

En större och kraftfullare gel för längre uthållighet

GEL 160 är framställd av en teknik som kallas hydrogel vilket innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé. Denna gel är baserad på sex naturliga ingredienser. Den är är näst intill smaklös, innehåller inga färgämnen eller konserveringsmedel.

Till skillnad från gel 100 har man ökat upp mängden kolhydrater (till 40g) som du får med dig i en portionsförpackning. Formulan är den samma, bara större förpackning...

Därför ska du välja Maurten Gel 160

 • ✔️ Effektiv
  - Gel 100 innehåller hela 40g kolhydrater (jämförbart med gel 100 som innehåller 25g)
 • ✔️ Skonsam för magen
  - Maurtens produkter bygger på en teknik som kallas Hydrogel, det innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé (gäller även drinkmix som kapslas in när den kommer ner i magen). Denna Hydrogel löses upp över tid och frigör energi till kroppen. Därför blir det ingen shock för magen när du äter den.
 • ✔️ Slipp kladdiga fingrar
  - Maurten Gel 160 är fast i konsistensen, den rinner inte ut över fingrarna när du klämmer ut den ur förpackningen.

Söker du en effektiv men skonsam energigel? Maurten GEL 160 är förmodligen den effektivaste och skonsammaste gelen på marknaden. 

Så fungerar Hydrogeltekniken

Maurten Gel 160 är helt unik och skonsam för magen. Hydrogeltekniken innebär att energin är inkapslad i en vattenbaserad gelé som löser upp sig över tid i magen. Detta minimerar risken för magras och förlänger effekten av energintaget. Det finns en gräns för hur mycket energi kroppen kan ta upp. Eftersom Gel 160 löses upp över tid kan kroppen effektivare ta till sig all energi vilket inebär att du får en mer utdragen energitopp. Det i sin tur gör att du orkar prestera mera under en längre tid. För bästa effekt skall du inte dricka vare sig vatten eller sport dryck i samband med att du äter Gel 160. Behöver du vätska, drick då en stund innan eller efter att du intagit Gel 160.

Fakta om GEL 160

Maurten GEL 160 är en koncentrerad kolhydratslösning inkapslad i en biopolymer matrix. Det är en vätska i fast form som består av salter, kolhydrater och vatten. Vetenskapen bakom Maurten är att den minskar påfrestningar på mage och tarmar, något som ofta är ett resultat av högt koncentrerade kolhydratslösningar. Fokusera på vad du behöver - inte bara vad din mage klarar av. Hydrogelteknologin ser till att du får i dig tillräckligt med energi utan att behöva bryta loppet eller träningspasset p.g.a. magproblem. GEL 160 levererar snabbt och effektivt energi för alla typer av uthållighetsprestationer.

Hur mycket energi är det i en portion?

Maurtens GEL 160 är en så kallad biopolymer matrix, fylld av en unik blandning av glukos och fruktos (0.8:1) vilket möjliggör intag upp till 100 gram kolhydrater per timme. Studier har visat att våra kroppar kan inta upp till 90 g kolhydrater per timme. Den senaste vetenskapen har dock visat att 0.8:1 glukos-fruktoskvoten möjliggör ett ännu större intag. GEL 160 är utvecklad genom att använda denna proportion och innehåller därför massor av energi. En portion innehåller 40 g kolhydrater.

Hur mycket och hur ofta ska jag fylla på energi?

Inta 2 till 4 gel per timme beroende på ansträngning och aktivitet. Kan tas precis innan start och under aktivitet.

Som komplement till GEL 160 och för att få ett extra kick rekommenderas att byta ut var tredje portion till GEL 100 CAF 100 alltså komplettera med en gel som innehåller koffein.

För bästa effekt skall du inte dricka vare sig vatten eller sport dryck i samband med att du äter GEL 160 eller GEL 100 CAF 100. Behöver du vätska, drick då en stund innan eller efter att du intagit Maurten GEL.

Vad innehåller Maurten GEL 160

Bara 6 ingredienser

 • Vatten
 • Glukos
 • Fruktos
 • Calcium carbonat
 • Gluconic Acid
 • Sodium Alginate

Näringsvärde

Per 100g / portion (40g)

 • Energi - 1063 kJ, 250 kcal / 680 kJ, 160 kcal
 • Fett - 0 g / 0 g
 • Carbohydrater - 62.5 g / 40 g
 • Protein - 0 g / 0 g
 • Salt - 125 mg / 80 mg